Testul ERA

Testul ERA

test ERA

ERA sau Endometrial Receptivity Analysis este un test genetic de ultimă generație, ce permite evaluarea din punct de vedere molecular a receptivității endometrului. Este un test recomandat cuplurilor infertile ce au trecut în mod repetat prin eșecul de implantare.

Ce este endometrul
Endometrul este țesutul, membrana care căptușește uterul. În timpul fiecărei menstruații, ovarele eliberează hormoni care stimulează creșterea endometrului, pregătindu-l astfel pentru o eventuală sarcină. Este important ca mărimea endometrului în faza în care permite implantarea, de regulă după mijlocul perioadei de ciclu, să aibă valoarea de minimum 6,5 mm. În cazul în care femeia are pereții endometrului prea subțiri sau prea groși, există riscul ca implantarea să eșueze. Endometrul se poate măsura cu ajutorul ecografiei abdominale sau, cu o mai mare precizie, cu ajutorul ecografiei transvaginale. În absența fecundației, acest țesut se elimină la fiecare ciclu.

Citește și Analize pentru infertilitate

Ce este și cum se efectuează testul ERA
Așadar, acest test estimează care este perioada cea mai bună pentru transferul embrionilor, ținând cont de receptivitatea endometrului. De regulă, fereastra propice pentru implantare se produce în zilele 19 și 21 ale fiecarui ciclu menstrual al unei femei fertile.
Procedura medicală este realizată de medicul ginecolog, durează foarte puțin, nu mai mult de 5 minute, și se efectuează sub anestezie locală. Presupune prelevarea, prin biopsie, a unui fragment de țesut endometrial și evaluarea atentă a 238 de gene asociate cu receptivitatea membranei uterului la implantarea embrionului. În urma rezultatelor acestui test, endometrul este clasificat ca fiind receptiv sau nereceptiv, cu alte cuvinte endometrul este sau nu este pregătit ca implantarea embrionară să aibă loc.

Ai putea fi interesată și de Infertilitatea la femei

Testul ERA este personalizat și adaptat pentru fiecare femeie care-și dorește să ajungă la momentul când își ține în brațe pruncul. Este destinat numai femeilor candidate la fertilizare in vitro, care nu au reușit să rămână însărcinate prin nicio altă metodă. În prezent, cercetătorii spanioli lucrează și la un test ERA mai puțin invaziv. Acesta constă în analizarea secrețiilor uterine obținute prin aspirare.

Citește pe larg Ce se întâmplă după FIV?

Credit foto: pinterest.com

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website